1000 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Türkiye'nin Her Yerine ÜCRETSİZ Kargo!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Oktoberfest Kostümlerinde de Adres AnneeBakk!

22-07-2019 13:35
Oktoberfest Kostümlerinde de Adres AnneeBakk!

Oktoberfest Nedir?

 

Her yıl eylül sonlarına gelindiğinde Almanya’da tatlı bir telaş başlar. Bütün ülkeyi, hatta dünyanın çeşitli bölgelerini etkisi altına alan, son derece eğlenceli bir festivalin tatlı telaşıdır bu.

Oktoberfest, Almanya’nın Bavyera eyaletinin Münih şehrinde düzenlenen bir halk şenliğidir. Türkçede Ekim Festivali olarak da adlandırılan bu festival her yıl, eylül ayının sonlarını ve ekimin başlarını kapsayan yaklaşık iki haftalık zamanda gerçekleşir.

Oktoberfest, yoğun ilgi gösterilen festivallerden. Öyle ki şenlik alanı her sene 6 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlamakta.

 

Oktoberfest Kutlamaları Her Yerde!

 

1810 yılından beri düzenlenen bu festival, Alman kültürünün önemli bir parçası. Bununla birlikte, Oktoberfest coşkusu son yıllarda dünya geneline yayılma eğilimi gösteriyor. Etkinliğin zaman içinde belirli bir toplumun kültürünü yansıtan yapısının değişip, bira festivali konseptine sahip olması bu yayılmanın başlıca sebeplerinden.

Günümüzde Münih’te düzenlenen festivale dünyanın her yerinden ziyaretçiler katılıyor. Dahası, festival için Münih’e gitmek yerine, bulunulan bölgede benzer bir etkinliğin düzenlenmesi de gelenek haline gelmeye başladı. Ülkemizde de son yıllarda bu renkli gelenek kendine yer buluyor. Eylül sonları ve ekim başlarında bizim sınırlarımız içinde de Oktoberfest kutlamaları düzenlenmekte.

 

Oktoberfest Kostümleri Nasıl Olur?

 

Festivale renk katan pek çok unsurdan bahsedilebilir. Özel yapım biralar, dev kurabiyeler, şenlik boyunca devam eden konserler ve geleneksel kıyafetler eğlenceye doping yapan bu unsurlardan.

Bunlar arasında kıyafetlerin yeri ayrı. Festivale katılacaksanız özel Oktoberfest Kıyafetleri Satın Almanız gerekiyor. Geçmiş dönemleri ve Alman kültürünü yansıtan bu kıyafetler, Oktoberfest geleneğinin ruhuna tam olarak adapte olmayı sağlayacaktır.

Münih’teki etkinlik boyunca karnaval alanı, erkeklerin giydiği lederhosen denilen pantolonlar gibi kıyafetler ve kadınların giydiği dirndl kıyafetlerle, keyifli görüntülere sahne oluyor. Çıkış noktası, Alp köylülerinin geleneksel giyim tarzı olan dirndl, bavyeralı kadınların giydiği üstü dar, altı kısmı geniş özel bir elbise türüdür. Deri malzemeden yapılan lederhosen ise diz hizasında biten bir çeşit şorttur.

 

Oktoberfest Kostümleri AnneeBakk’ta

 

Oktoberfest Kıyafetleri Satın Almak için de değerlendireceğiniz ilk alternatif AnneeBakk. Bu renkli şenliğin ruhuna uygun, Alman geleneğini başarıyla yansıtan kostümleri, online mağazamızdan bulabilirsiniz.

Erkekler için askılı pantolon (lederhosen), kollu gömlek, keçe kumaştan Alman şapkası, kadınlar için dirndl elbise çeşitleriyle birlikte, çocuklara özel Oktoberfest kostümleri de ürünler arasında yer almakta.

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.